Οι 6 φίλοι και το μυστικό του ορμίσκου - Bonzon, Paul-Jacques, 1908-1978 (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Οι έξι φίλοι ;, 1994)
Π Ο Λ - Ζ Α Κ Μ Π Ο Ν Ζ Ο Ν ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΜΙΣΚΟΥ Δεκαπέντε μέρες στην Κυανή Ακτή, τι ανέλπιστη τύχη για τους Έξι Φίλους! Υπέροχος καιρός κι ένα φιλόξενο και όμορφο σπιτάκι. Θα έμοιαζε με όνειρο, αν η Λύντια, το κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, δεν έκλαιγε όλη τη νύχτα. Και το πρωί γιατί τα παντζούρια της είναι κλειστά; Όλ' αυτά είναι πολύ περίεργα. Δε χρειάζεται να την παρακαλέσουν για να τους αποκαλύψει το λόγο της ανησυχίας της: έχει εξαφανιστεί ο αδερφός της, κι εκείνη φοβάται μήπως έχει πνιγεί κατά τη διάρκεια μιας υποβρύχιας κατάδυσης... Να λοιπόν οι Έξι Φίλοι, που, ακολουθώντας τα ίχνη του, θα οδηγηθούν στο βυθό της θάλασσας, αναζητώντας ένα βατραχάνθρωπο.