Οι 6 φίλοι και η ιπτάμενη τορπίλη - Bonzon, Paul-Jacques, 1908-1978 (Βιβλία για παιδιά και για νέους : Οι έξι φίλοι, 1991)
ΦΙΛΟI ΚΑΙ Η ΙΠΤΑΜΕΝΗ ΤΟΡΠΙΛΗ «Θα ονειρεύτηκες, Τιντού. Ή μήπως πιστεύεις στους ιπτάμενους δίσκους;» είπε ο Στούμπος γκρινιάζοντας που του χάλασαν τον ύπνο. Πρέπει να πούμε ότι αυτό το έρημο οροπέδιο, όπου σταμάτησαν οι φίλοι για να στήσουν τη σκηνή τους, προσφέρεται για ονειροπόληση. Ο Τιντού όμως κι ο σκύλος του, ο Κάφι, δε γε λάστηκαν. Σε λίγο θα ακούσουν και οι άλλοι το περίεργο σφύριγμα που έρχεται από τον ουοανό. Μια. άλλη φορά βλέπουν ένα πρασινωπό φως να πέφτει μέσα στη νύχτα πάνω στο οροπέδιο κι έπειτα μια περίεργη σιλουέτα να περνά δίπλα από τη σκηνή τους... Αυτά αρκούν για να πάρουν οι φίλοι τη μεγάλη απόφαση: θα μείνουν εδώ μέχρι να φωτίσουν αυτή την υπόθεση.