Ροβινσόνας Κρούσος - Defoe, Daniel, 1661-1731 (Κλασική λογοτεχνία για παιδιά και για νέους, 1997)
Ο Ροβινσόνας Κρούσος είναι ένας μυθιστορηματικός ήρωας που παρασύρει, τόσα χρόνια τώρα, τους αναγνώστες σε πλούσιες και έντονες συγκινήσεις. Στην έκδοση αυτή, ο γνωστός συγραφέας και μεταφραστής Γιάννης Σπανδωνής κρατά όλη τη μαγεία του αρχικού έργου, αλλά παράλληλα το έχει προσαρμόσει στις απαιτήσεις των νεαρών αναγνωστών της εποχής μας.