Τα παραμύθια του Παρδαλομύτη - Κάντζολα-Σαμπατάκου, Βεατρίκη (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1997)
Είχε δύο γιαγιάδες. Μια μοντέρνα και μια παραδοσιακή. Όμως όλες οι γιαγιάδες ξέρουν να λένε παραμύθια. Η πρώτη αφηγείται ιστορίες του σήμερα, η δεύτερη παραμύθια του χτες...