Ιστορίες που ταξιδεύουν με το Μαρίνο και τη Μαρίνα - Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Λότη, 1937- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1998)
Ποιος είπε πως ταξιδεύουν μόνο οι άνθρωποι; Υπάρχουν και ιστορίες που ταξιδεύουν. Σαν εκείνες που ανταλλάσσουν ο Μαρίνος και η Μαρίνα με τον πατέρα τους, ένα δημοσιογράφο που λείπει σε ταξίδι. Τα δυο παιδιά τού στέλνουν κάθε τόσο ιστορίες με τις καθημερινές τους περιπέτειες, τ' απρόοπτα και τις παρεξηγήσεις που τους δημιουργούν... οι διαφημίσεις στην τηλεόραση! Κι εκείνος τους γράφει τις πιο τρελές, τις πιο απίθανες ιστορίες που σκέφτηκε ποτέ σοβαρός μπαμπάς και αξιόπιστος δημοσιογράφος.