Ρήγα Βελεστινλή απάνθισμα κειμένων - Ρήγας Βελεστινλής, 1757-1798 (Βουλή των Ελλήνων, 1998)
Πρόθεση του "Απανθίσματος κειμένων" του Ρήγα Βελεστινλή είναι να προσφέρει στους νέους της χώρας μας αλλά και στο ευρύτερο κοινό που προβληματίζεται για τα ζητήματα της αυτογνωσίας μας, έναν δίαυλο άμεσης επαφής και συνδιάλεξης με τις ιδέες του πρωτοπόρου εθνεγέρτη και θεμελιωτή της σύγχρονης δημοκρατικής παράδοσης στα Βαλκάνια. Οι επιλογές είναι ενδεικτικές και αποβλέπουν να αποδώσουν τις χαρακτηριστικότερες κορυφώσεις της σκέψης και του λόγου του Ρήγα. Για παραπέρα μελέτη και εμβάθυνση ο ενδιαφερόμενος αναγνώστης οφείλει να προσφύγει στα ίδια τα κείμενα του Ρήγα. Το ανθολόγιο ελπίζουμε να λειτουργήσει ως κίνητρο γι' αυτήν την ουσιαστικότερη γνωριμία. [...] Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης