Η ιστορία του Ερνέστου - Company, Merce (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια ;, 1997)
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟΥ είναι η ιστορία μιας υιοθεσίας. Ο Ερνέστος, παρά τη μικρή του ηλικία - έξι χρονών - ξέρει ότι οι πραγματικοί του γονείς δεν μπορούσαν να τον φροντίσουν. Και ξέρει ακόμη ότι μπορεί να νιώθει πολύ ασφαλής, χάρη στη στοργή των θετών του γονιών.