Χορεύοντας στο δάσος - Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Γαλάτεια, 1930-2016 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 1997)
Η εργασία σας διακρίνεται για τη χάρη, τη δροσιά της φαντασίας, το χιούμορ και ιδιαίτερα για την ανανέωση που φέρνει στο γνωστό τύπο του παραμυθιού. Στη θέση της μαγείας που τροφοδοτούσε το παλιό παραμύθι, εσείς φέρατε γοητευτική εφευρετικότητα, χαρούμενη κίνηση και εξυπνάδα. . .» Αυτά είχε γράψει η Τατιάνα Σταύρου όταν η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά βράβευε αυτή τη συλλογή παραμυθιών. Σήμερα το Χορεύοντας στο δάσος είναι ένα κλασικό αλλά και ολοζώντανο βιβλίο της παιδικής λογοτεχνίας μας.