Αριστουργήματα Μονής Πάτμου - Χατζηφώτη, Λίτσα Ι. (Κ. Κπουμουνδουρέα, 1995)
Εν τη καθόλου ιστορία της Ανθρωπότητος, η Ιερά νήσος της Πάτμου, εν ή η γεραρά ημών Μονή, αποτελεί από του 11ου ήδη αι. μ.Χ., εστίαν πνευματικήν, καλλιτεχνικήν, πολιτιστικήν εν γένει, ηυτύχησε να καταλάβη διακεκριμένην θέσιν, αφού υπό τον ουρανόν αυτής ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, ο Ευαγγελιστής και ηγαπημένος μαθητής του Κυρίου, προφητικώς ωραματίσθη την πορείαν του κόσμου και της Εκκλησίας μέχρι της συντελείας του αιώνος.