Ο βάτραχος κι ο ξένος - Velthuijs, Max, 1923-2005 (Παιδικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση ;, 1995)
Ο Βάτραχος του Μαξ Βέλθουις δεν είναι ένας συνηθισμένος πράσινος βάτραχος.Aντιμετωπίζει όλα τα θέματα που απασχολούν τα μικρά παιδιά με τρόπο ευθύ, απλό και συνάμα διασκεδαστικό. Χάρη στο Βάτραχο ο Βέλθουις έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους δημιουργούς. Ένας ξένος ποντικός φτάνει στο δάσος. Ο Βάτραχος κι οι φίλοι του τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία. Μήπως όμως τον αδικούνε;