Η Φιφή και η Φωφώ οι φαντασμένες φάλαινες - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Τα παραμύθια με τους αριθμούς : Πολλαπλασιασμός, διαίρεση, 1996)
Δύο πελώριες, καυχησιάρες φάλαινες, η Φιφή και η Φωφώ, αποφασίζουν να αναμετρηθούν για να δουν ποιά είναι η πιο λαίμαργη. Αρχίζουν λοιπόν να τρώνε. Κι ενώ τρώνε το σκασμό, εμείς μαθαίνουμε διαίρεση και πολλαπλασιασμό.