Το έπος του 1940-41 : ιστορικό ανθολόγιο - Κωστόπουλος, Αριστοτέλης Χρ.; Κωτουλοπούλου-Κωστοπούλου, Βικτωρία (Μαλλιάρης-Παιδεία, 1990)
Για να γνωρίσουμε την ιστορία μας μέσα από τα ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα εκατοντάδων συγγραφέων. Ανθολογούνται περισσότεροι από τριακόσιοι Νεοέλληνες λογοτέχνες και ιστορικοί με κείμενά τους που αναφέρονται στα εθνικά μας θέματα και τις εθνικές επετείους. Χρήσιμο και για δημόσιες ομιλίες, λόγους, συζητήσεις, εισηγήσεις κτλ.