Τα παιδιά του ήλιου : μυθιστόρημα - Πυλιώτου, Μαρία, 1935- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή κύκνοι ;, 1996)
Ένα μικρό κορίτσι και μια έφηβη καθεμιά αντιμετωπίζει προβλήματα με τους δικούς της. Θα σκεφτούν να τα λύσουν με τη φυγή. Και τότε θα συναντηθούν. Στην καρδιά της Κύπρου. Την ώρα που το νησί σπαράζεται από την άδικη διχοτόμησή του...