Τα πουλιά της νύχτας : μυθιστόρημα - Haugen, Tormod, 1945- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή περιστέρια, 1996)
Ο Γιόκαχιμ προσπαθεί να ξεπεράσει τις φοβίες του. Θέλει να μπορεί να παίζει στο πάρκο, να μπορεί να χαίρεται τη συντροφιά των άλλων παιδιών. Αλλά δίπλα του υπάρχει ο πατέρας του, που αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα και τις δικές του φοβίες. Μήπως θα πρέπει ο Γιόκαχιμ να στρέψει την προσοχή του προς εκείνον; Ένα μυθιστόρημα που με τρόπο ασυνήθιστο μιλά για τη σχέση που συνδέει πατέρα και γιο.