Ελληνικά κάλαντα : ανθολογία - Αναγνωστόπουλος, Βασίλειος Δ., 1941- (Καστανιώτης, 2004)
Τα "Ελληνικά κάλαντα" είναι μια ανθολογία με τραγούδια, παινέματα κι ευχές που τραγουδιούνται από τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, τις γιορτάσιμες ημέρες: Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, των Φώτων, την Πρωτομαρτιά, του Λαζάρου, των Βαΐων, τα Πασχαλόγιορτα. Προέρχονται από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της πατρίδας μας: Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Ρούμελη, Πελοπόννησο, νησιά, κι ακόμη από Ανατολική Ρωμυλία, Πόντο, Μικρά Ασία κ.ά. Έτσι δίνεται μια ολοκληρωμένη εικόνα του ανεξάντλητου πλούτου που διαθέτει η λαϊκή μούσα.