Ιστορίες του ασημένιου δάσους - Βαλάση, Ζωή, 1945- (Κέδρος, 1983)
Η φύση είναι γεμάτη μάγια. Μιλάει η δροσοσταλίδα, μιλάει ο κομήτης, τα δέντρα ενώνονται για ν' αντισταθούν στον άνεμο. Η καλλιτεχνική εικονογράφηση του βιβλίου πλάθει την ατμόσφαιρα του παραμυθένιου κόσμου και περνάει μέσα από τις ιστορίες αυτές, που τραγουδούν την ομορφιά της απλής φυσικής ζωής, τη φιλία, την αγάπη.