Μέσα ενημέρωσης και παιδί : οι επιπτώσεις της τηλεόρασης, των βιντεοπαιχνιδιών και των κομπιούτερ - Greenfield, Petricia Marks (Εμείς και τα παιδιά μας : Από τη γέννηση μέχρι την εφηβεία, 1988)
Η τηλεόραση, τα κομπιούτερ και τα βιντεοπαιχνίδια είναι πια μια πραγματικότητα στη ζωή των σημερινών παιδιών. Οι ανήσυχοι γονείς και δάσκαλοι, που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τον πνευματικό και κοινωνικό πλούτο της παιδικής ηλικίας, χρειάζεται να κατανοήσουν τις επιδράσεις αυτών των μέσων επικοινωνίας. Παράγουμε άραγε μια γενιά παθητικών παιδιών που δεν μπορούν να διαβάσουν, που απαιτούν οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα και που προτιμούν την παρέα των μηχανών αντί για την ανθρώπινη επικοινωνία;