Παιδική ηλικία : ενδιαφέροντα και κίνητρα για μάθηση - Κυριαζόπουλος, Γεώργος Β. (Π. Κουτσουμπός, 1990)
Το παιδί δεν είναι πράγμα. Ούτε πηλός, να το πλάσεις. Ούτε φυτό να το αφήσεις από μόνο του να αναπτυχθεί. Είναι, αντίθετα, ανθρώπινο ον με άπειρες δυνατότητες «εν τω γίγνεσθαι»…