Αντώνιος και Κλεοπάτρα - Shakespeare, William, 1564-1616 (Κέδρος, 2001)
"...Βούλιαξε, Ρώμη, και σαπίστε γλώσσες κακόβουλες /Έχω κι εγώ ευθύνη για αυτόν τον πόλεμο, ως βασίλισσα /της χώρας μου βρίσκομαι εδώ και σαν άντρας θα πολεμήσω /Αντίρρηση μη φέρνεις, δεν μένω πίσω..."