Συντροφιά με τον άνεμο - Γρηγοριάδου-Σουρέλη, Γαλάτεια, 1930-2016 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια ;, 1997)
Τρία από τα πιο όμορφα παραμύθια της πολυγραφότατης συγγραφέως, όπου δίπλα στην οργιαστική φαντασία υπάρχουν μηνύματα και προβάλλονται αξίες. Στο πρώτο, μια γριά πουκαμίσα που την πειράζει η υγρασία, γιατί έχει αρθριτικά, παρασύρεται από τον άνεμο και μαζί του γυρίζει όλο τον κόσμο, λέγοντας όλα τα παραμύθια που τόσα χρόνια είχε μάθει. Η σοφία των γηρατειών προσφέρει τη χαρά στους νέους. Στο δεύτερο, είναι ένας μικρός γκρινιάρης πιγκουΐνος. Έχει πολλά δικά του παιχνίδια, αλλά δεν έχει φίλους. Για να αποκτήσει, πρέπει πρώτα να μάθει να προσφέρει και να μοιράζεται τη χαρά του με τους άλλους. Στο τρίτο, ένα ξυπνητήρι ερωτεύεται ένα ρολόι-κούκο. Τι παράξενος έρωτας! Όμως στον κόσμο των παραμυθιών όλα γίνονται. Ακόμα και δύο ρολόγια να ξεχάσουν να μετρούν την ώρα.