Το χάνουμε - Παράσχου, Σοφία, 1954- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 1997)
Είναι φοβερό "έγκλημα" που η Μαρίνα πηγαίνει στην πρώτη τάξη, ενώ είναι μόνο πεντέμισι χρονών; Είναι μεγάλο "λάθος" που είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας; Και πώς μπορεί να βοηθήσει τη μαμά της να γλιτώσει από την απαίσια μαμαδοφάγο που την απειλεί; Όλα αυτά τα προβλήματα βασανίζουν το ανήσυχο μυαλουδάκι της Μαρίνας. Προσπαθεί λοιπόν να τα λύσει με έναν τρόπο που οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν. Τι μπορούν να καταλάβουν όμως οι άνθρωποι που όλο τρέχουν να προλάβουν αυτό που δε χάνεται ποτέ; Τέτοια προβλήματα λύνουν μόνο τα παιδιά που δεν ξέρουν αριθμητική...