Το μυστικό σκυλάκι - Michels, Tilde (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή σπουργιτάκια, 1997)
Η Λένα θέλει ένα σκύλο. Το πόσο θέλει ένα σκύλο δε λέγεται. Αχ, και να μην είχαν αντίρρηση η μαμά κι ο μπαμπάς! Μια μέρα η Λένα ανακαλύπτει σ' ένα καταφύγιο εγκαταλελειμμένων ζώων ένα τεριέ. Από τότε, κάθε απόγευμα το παίρνει και πηγαίνουν μαζί περίπατο. Αλλά οι γονείς δεν πρέπει να το μάθουν. Μια μέρα, άγνωστοι άνθρωποι θέλουν να πάρουν τον Άξι - τον Άξι της Λένας - για δικό τους!