Τα έξι διαβολάκια του μικρού χωριού - Lindgren, Astrid Ericsson, 1907-2002 (Παγκόσμια νεανική βιβλιοθήκη, 1989)
Σ' ένα χωριουδάκι στη Σουηδία ζουν σε τρεις φάρμες έξι παιδιά - τρία αγόρια και τρία κορίτσια. Οργανώνουν γιορτές για τα γενέθλιά τους, πηγαίνουν στο σχολείο περπατώντας πάνω στους μαντρότοιχους, κοιμούνται στον αχυρώνα, χτίζουν ένα κουκλόσπιτο και χάνονται στα χιόνια.