Η Μέλανι και τα μάγια - Welsh, Renate (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 1997)
Η γιαγιά της Μέλανι είναι μια ασυνήθιστη γυναίκα. Είχε πάρει όρκο να παρατήσει τα μάγια, για να μη δίνει το κακό παράδειγμα στην εγγονή της. Και μόνο μία φορά είχε χρησιμοποιήσει μπροστά της τις ικανότητές της: για να κάνει μικρά τα έπιπλα που οι γονείς της Μέλανι είχαν αποθηκεύσει στο σπίτι της. Η Μέλανι όμως είχε ακούσει τα μαγικά λόγια της γιαγιάς και τα θυμόταν. Κι αυτό είχε απροσδόκητες συνέπειες. . . (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)