Τα φαντάσματα της σοφίτας - Κοντολέων, Μάνος, 1946- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Συλλογή περιστέρια, 1996)
Ο Δομήνικος και η ¨Αννα ζουν σ' ένα διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου. Στην ταράτσα υπάρχει ένα δωματιάκι - η «σοφίτα μας», όπως τη λένε. Εκεί τα δύο αδέρφια και ο φίλος τους ο Ορέστης περνούν κάποιες ώρες του ελεύθερου χρόνου τους..