Το χαμένο όνειρο - Sommerfelt, Aimee (Νεανική βιβλιοθήκη, 1990)
Ο Λαλού, ένας νεαρός Ινδός, παρακολουθεί με πάθος τα μαθήματά του για να μπορέσει να πετύχει μια υποτροφία. Τ' όνειρο της ζωής του είναι να γίνει γιατρός. Ο πόθος αυτός ρίζωσε στην ψυχή του από την εποχή που γνώρισε τους γιατρούς στο «Άσπρο Μπαγκαλόου», το νοσοκομείο της Άγρα, εκεί που η Μάγια, η μικρή τυφλή αδελφή του, ξαναβρήκε το φως της. Για να πραγματοποιήσει, όμως, το σκοπό του πρέπει να φύγει από το χωριό του, μακριά από την οικογένειά του. Έχει, άραγε, αυτό το δικαίωμα, αφού αυτός είναι το μοναδικό της στήριγμα; Τι θ' απογίνουν οι δικοί του όσο αυτός θα σπουδάζει; Ο πατέρας του είναι ανήμπορος και τα λιγοστά χωράφια τους περιμένουν τα δικά του μπράτσα για να οργωθούν. Οι αμφιβολίες τον πνίγουν. Ποιαν απόφαση θα πάρει όταν φτάσει η υποτροφία που τόσο λαχταράει;