Άνθρωποι και ζώα - Σφήκας, Γεώργιος, 1939- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Συλλογή χελιδόνια, 1996)
Τα ζώα είναι πολύτιμα για τον άνθρωπο, όχι μόνο γιατί τον βοηθούν στις δουλειές του και του κρατούν συντροφιά, αλλά και γιατί διατηρούν την ισορροπία της φύσης. Ιστορίες απλές και αληθινές, που περιγράφουν τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και στα ζώα.