Μ. Χ. : μυθιστόρημα - Αλεξάκης, Βασίλης Ι., 1943-2021 (Εξάντας, 2007)
Δεν αμφισβητώ ότι οι πατέρες της Εκκλησίας δανείστηκαν κάποια ρητορικά σχήματα από τους αρχαίους συγγραφείς, απάντησε ο Βεζιρτζής. Υπήρξαν ωστόσο θανάσιμοι εχθροί της κλασικής παιδείας και του πολιτισμού των αρχαίων.... Ο χριστιανισμός, αγαπητέ μου φίλε, δεν συνεχίζει την αρχαιότητα, απλά την ακολουθεί όπως η νύχτα ακολουθεί τη μέρα.Η θεολογία αναιρεί τη φιλοσοφία.Η πρώτη απαντά σε όλα, ενώ η δεύτερη κυρίως να ρωτά. Βραβείο Grand Prix du Roman de l'Academie Francaise, 2007.