Ο πατατούλης - Liorente, Pilar Molina (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή μικρά σπουργιτάκια, 1997)
O Πατατούλης, ένας μικρός Τσιγγάνος, και ο σκύλος του ο Μπακίρης θέλουν να γνωρίσουν αυτό το χωριό. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από πάγκους σκοποβολής, γίγαντες και καρικατούρες με τεράστια κεφάλια. Και πόσα γλυκίσματα!