Η άλλη πλευρά του βουνού : μυθιστόρημα - Οικονόμου-Rosen, Μπίλλι, 1942- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους : Συλλογή περιστέρια ;, 1993)
Το πρώτο μυθιστόρημα της Μπίλλι Ρόζεν, «Ο πόλεμος της Αντιγόνης», είχε ως θέμα τη ζωή μιας δωδεκάχρονης Ελληνίδας στα χρόνια του Εμφυλίου. Στο καινούριο βιβλίο της «Η άλλη πλευρά του βουνού», η ηρωίδα Άντι ζει με τον πατέρα της στη Σουηδία, μακριά από τους δικούς τους και τον Εμφύλιο. Τα πράγματα όμως δεν είναι και εκεί εύκολα. Η μικρή 'Αντι ανακαλύπτει πως και οι περίοδοι ειρήνης έχουν τα δικά τους προβλήματα. Το πώς αντιμετωπίζει η ηρωίδα τις προκλήσεις που της παρουσιάζονται περιγράφεται με την ίδια αμεσότητα και απλότητα που χαρακτηρίζουν και το προηγούμενο μυθιστόρημα, το οποίο και καθιέρωσαν ως διεθνές μπεστ σέλερ. Για αναγνώστες από 12 χρονών και πάνω