Το σώμα : από την ικεσία στην απειλή - Ρηγοπούλου, Πέπη (Πλέθρον, 2003)
Η συγγραφέας στρέφεται πρώτα στην αθέατη αλλά επίμονη παρουσία του σώματος στις θεωρίες του πολιτισμού, αλλά και στην ψυχανάλυση, για να οδηγηθεί σε κάποιες βασικές παραδοχές. Από εκεί ξεκινά μια έρευνα για τον κινηματογράφο, την τέχνη, τους μύθους και τις τελετουργίες των παραδοσιακών πολιτισμών, το γυμνό και το ντυμένο, τις πρωτοπορίες των αρχών του 20ού αιώνα, τις διάφορες εκδοχές της σωματικής τέχνης και την κουλτούρα των υπολογιστών. Εργαλεία της έρευνας αυτής είναι η αισθητική και η ψυχανάλυση, οι θεωρίες του πολιτισμού, η ιστορία της τέχνης και της τεχνοκουλτούρας, η θεατρολογία και οι γυναικείες σπουδές.