Αμπελουργία : βιολογική καλλιέργεια - Hofmann, Uwe (Ψύχαλος, 2003)
Το παρόν βιβλίο είναι εξειδικευμένο πάνω στη βιολογική αμπελοκαλλιέργεια. Τα θέματά του είναι από τη μια πλευρά το έδαφος και η διαχείριση αυτού (περιποίηση και συστήματα χλωρής λίπανσης, μηχανοποίηση, κατεργασία εδάφους) και από την άλλη η περιποίηση των φυτών. Οι οικολογικές αρχές της ποικιλότητας των ειδών και των φυσικών ρυθμιστικών μηχανισμών (παθογόνα, ωφέλιμα) παρουσιάζονται με πολλά και για την πράξη εφαρμόσιμα παραδείγματα και οι στρατηγικές που περιγράφονται εφαρμόζονται ήδη σε πολλές βιολογικές επιχειρήσεις με επιτυχία.