Χαρούμενα διαβολάκια - Σακελλαρίου, Χάρης Ν., 1923-2007 (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή χελιδόνια ;, 1997)
Τα χαρούμενα διαβολάκια δεν είναι πραγματικά διαβολάκια, αλλά χαρούμενα σκανταλιάρικα παιδιά, που μπλέκονται σε μια σειρά περιπέτειες γεμάτες χιούμορ κι απρόοπτα. Τους αρέσουν τα αθώα πειράγματα κι οι σκανταλιές, αλλά ό,τι κάνουν το κάνουν δίχως κακία κι η όλη δράση τους και τα κατορθώματά τους είναι γεμάτα αλήθεια, ειλικρίνεια κι ανθρωπιά.