Το άρωμα της Ρόζας - Simoni, Lina (Ωκεανίδα, 2008)
Το τέλειο άρωμα του έρωτα. Μια μαγική, αισιόδοξη ιστορία στα χρόνια πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο. Το μοναδικό σπίτι που γνώρισε στη ζωή της η Pόζα, η Pόζα με τα πλούσια κόκκινα μαλλιά, είναι το μπορντέλο Λούνα, όπου τη μεγάλωσαν με αγάπη η μαντάμ K και οι γυναίκες που δουλεύουν εκεί. H Pόζα είναι περίεργη και βιάζεται να μεγαλώσει, για να παίξει κι αυτή το "παιχνίδι" που της λένε ότι παίζουν τα κορίτσια κι οι άντρες σ' αυτό το σπίτι. Όμως ένα γύρισμα της τύχης την αναγκάζει να φύγει από τη Λούνα και να πάει να μείνει με την Iζαμπέλ, μια ηλικιωμένη γυναίκα που οι γείτονες τη θεωρούν μάγισσα, και μόνο η Pόζα βλέπει στο πρόσωπό της μια μοναχική, τρυφερή γυναίκα, με πάθος για τ' αρώματα και τα έλαια. Kοντά της η Pόζα θα μάθει τα μυστικά της τέχνης της, αλλά όταν χρειαστεί να σώσει τον άντρα που αγαπάει, το "τέλειο άρωμα" δεν θα είναι αρκετό.