Αγώνας χωρίς έλεος - Συμεωνίδου-Αλ Μαντίλ, Αλεξάνδρα (Βιογραφίες, 2007)
O ευφάνταστος κόσμος της Ανατολής - μετά την κινηματογραφική απόδραση της ηρωίδας σπάζοντας τα δεσμά της τυραννίας - μεταφέρεται στην Αθήνα, στον τόπο καταγωγής της, με το παιδί της. Στο βιβλίο παρουσιάζεται η πραγματική ιστορία της Ελληνίδας που διέφυγε κυοφορούσα από την έρημο της Αραβίας. H Αθήνα, μετά τη σωτήρια απόδρασή της από τη Σαουδική Αραβία, θα μετατραπεί σε ορμητήριό της, όπου ύστερα από εικοσαετείς σκληρούς αγώνες προστασίας του μονάκριβου παιδιού της, καταφέρνει να αντιμετωπίσει το κατεστημένο σε έναν κόσμο που η γυναίκα μοιάζει απούσα. Οι επίμονοι αγώνες της για δικαίωση του παιδιού της και της ίδιας ευοδώνονται αποκτώντας τα πολυπόθητα δικαιώματα. O αγώνας των είκοσι χρόνων ανοίγει το δρόμο παραδειγματικά σε πολλές ταλαιπωρημένες υπάρξεις εξαιτίας κάποιου καταπιεστικού γάμου. Αφού διέφυγα τους πολλαπλούς κινδύνους στην έρημο της Αραβίας κάτω από τα δεσμά του βάναυσου συζύγου, μετά από πρωτοφανείς περιπέτειες έφτασα στην πολυπόθητη Αθήνα, στο σπίτι μου με τη μητέρα. Παρ' όλα αυτά δε βρίσκω την «Ιθάκη» μου και εξακολουθώ με το νέο μου ρόλο της μητέρας του πρωτότοκου γιου του Σαουδάραβα συζύγου να αγωνίζομαι, πληγμένη από την κατάφωρη αδικία για το παιδί μου και για τον ίδιο μου τον εαυτό. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, η ύπαρξη του παιδιού μου θα γίνει σταθμός νέου κύκλου σκληρών περιπετειών και ψυχρών αντιπαλοτήτων...