Εφιαλτικές νύχτες στην έρημο της Αραβίας - Συμεωνίδου-Αλ Μαντίλ, Αλεξάνδρα (Βιογραφίες, 2004)
«Το ανήσυχο πνεύμα και οι αναζητήσεις μου με οδήγησαν στο επάγγελμα της αεροσυνοδού, σε μια χώρα γεμάτη μυστήριο, σαγήνη και εκπλήξεις. Ο μαγικός κόσμος των αεροσυνοδών στη Σαουδική Αραβία άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά του για να με απογειώσει. Μέσα στην παραζάλη της μαγείας, ο Σάμι, ένας ευγενικός Σαουδάραβας ιππότης, μπήκε στη ζωή μου για να μετατρέψει αυτό το όνειρο σε εφιάλτη. Ο γάμος μου μαζί του και η εγκατάστασή μου στη Σαουδική Αραβία με έκαναν να βρεθώ παγιδευμένη ζώντας ανείπωτους εφιάλτες μέσα σε ένα κατεστημένο που υποβαθμίζει τη γυναίκα σε όλα τα επίπεδα».