Ελαιοκομία - Θεριός, Ιωάννης Ν. (Δ. Γαρταγάνη, 2005)
Το εγχειρίδιο αυτό της 'ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑΣ' είναι το προϊόν μιας μακρόχρονης προσπάθειας για συγκέντρωση πολύτιμων πληροφοριών από την υπάρχουσα, παλιά και πρόσφατη βιβλιογραφία, που αφορά στην ελιά και στο ελαιόλαδο. Επίσης πολλές πληροφορίες προέρχονται από τη μακρόχρονη ερευνητική ενασχόληση του συγγραφέα με την ελιά. Παρά τις προσπάθειες των ερευνητών για την ελιά σε παγκόσμια βάση, μερικά προβλήματα δεν έχουν αντιμετωπιστεί επαρκώς. ΄Ετσι το παρόν εγχειρίδιο φιλοδοξεί αφ' ενός να εφοδιάσει τους φοιτητές με επαρκείς γνώσεις για την ελιά και αφ' ετέρου να βοηθήσει τον ΄Ελληνα ελαιοπαραγωγό στην αύξηση της απόδοσης και βελτίωση της ποιότητας των ελαιοκομικών προϊόντων.