Ο θάνατος του Αρθούρου. - Malory, Thomas, Sir, 1408-1471 (Gutenberg Obris Literae, 1999)
Ο Αρθούρος, ο Λάνσελοτ, ο Μέρλινη, η βασίλισσα Γκουίνεβιαρ, το Εξκάλιμπερ, η Κυρά της Λίμνης, ο Τρίστραμ και η Ιζόλδη, οι μονομαχίες, οι ηρωισμοί, οι δολοπλοκίες, η γενναιότητα - και φυσικά η προδοσία... Μαζί τους, το πλήθος των ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης, οι φυσικοί και υπεργήινοι εχθροί τους, τα πάθη και ο έρωτες, το θρυλικό Γκράαλ... και μια ολόκληρη εποχή που κανείς μας δεν πρόκειται να ζήσει πια, έξω από τις σελίδες ετούτου του αθάνατου κειμένου.