Carl Gustav Jung - Wehr, Gerhard, 1931- (Πρόσωπα και ιδέες : Ψυχολογία, ψυχανάλυση, 2006)
Ποιος είναι και τι θέλει ο Γιουνγκ; «Είμαι ένας γιατρός, που ασχολείται με την αρρώστια των ανθρώπων και με την εποχή του, και που διερευνά τα θεραπευτικά μέσα που αντιστοιχούν στην πραγματικότητα του πόνου. Ψυχοπαθολογικές έρευνες μου έχουν δώσει το έναυσμα να ξυπνήσω ιστορικά σύμβολα και ιστορικές μορφές από τη σκόνη των τάφων τους. Έχω διαπιστώσει ότι δεν αρκεί να θεραπεύω τα συμπτώματα των ασθενών μου.