Το εικοσιτετράωρο μιας γυναίκας ; Αμόκ ; Καταστροφή μιας καρδιάς ; Φεγγαρόλουστο δρομάκι - Zweig, Stefan, 1881-1942 (Κλασική Λογοτεχνία, 1981)
"Το κύριο χαρακτηριστικό του Στέφαν Τσβάιχ στην Τέχνη είναι ακριβώς η σημασία που δίνει στη σύνθεση όχι μόνο μιας νουβέλας ή μιας μελέτης, αλλά στη συλλογή μιας ομάδας από νουβέλες. Κάθε βιβλίο του είναι μια αρμονία, υπολογισμένη και δοσμένη με μια λεπτή και ακριβή ευαισθησία. Αυτή η εκλεπτυσμένη μουσική αίσθηση, που το πολυθόρυβο της εποχής μας δεν την προσέχει αρκετά, με κάνει ν' αγαπώ πιο πολύ το έργο του Τσβάιχ".Ρομαίν Ρολλάν