Στην πυρά του έρωτα πεθαίνω δυστυχής : Τζορντάνο Μπρούνο : ιστορικό μυθιστόρημα - Filippini, Serge (Ψυχογιός, 2000)
Τι ήταν τελικά ο Τζόρντάνο Μπρούνο; Ποιητής της επιστήμης ή περιπλανώμενος ιππότης της φιλοσοφίας; Ή μήπως ένας άνθρωπος μεγαλοφυής ο οποίος, μετατρέποντας τις αδυναμίες του σε δύναμη, οδηγήθηκε σε μια μεγαλειώδη πράξη πίστης και μια συγκλονιστική θυσία;