Το κλειδί της ζωής - Cordy, Michael (Ωκεανίδα, 1999)
Τη στιγμή του θριάμβου του, ένας επιστήμονας γλιτώνει παρά τρίχα από τη σφαίρα ενός δολοφόνου και χάνει ό,τι πολυτιμότερο έχει στη ζωή. Μόνο ένα θαύμα μπορεί να σώσει την ετοιμοθάνατη κόρη του Τομ Κάρτερ: το αίμα του Χριστού που χύθηκε πριν από είκοσι αιώνες. Στην καρδιά της Μέσης Ανατολής, ανάμεσα στα τρομερά μυστικά μιας πανάρχαιας αδελφότητας που περιμένει τον καινούριο Μεσσία, ο Τομ Κάρτερ πρέπει να βρει τις απαντήσεις στα μυστήρια που προβληματίζουν την ανθρωπότητα από το θάνατο και την ανάσταση του μεγαλύτερου θεραπευτή που πέρασε από τη γη. Γιατί ξαφνικά η ζωή του Κάρτερ, η ζωή της κόρης του αλλά και η μοίρα του κόσμου κρέμονται από αυτό.