Κίνητρα για παιδιά και εφήβους - Κυριαζόπουλος, Γεώργος Β. (Π. Κουτσουμπός, 1991)
Ένα από τα μόνιμα προβλήματα των σχολείων μας, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι η απουσία κατάλληλων κινήτρων. Αυτό γίνεται ολοφάνερο από τα παράπονα των εκπαιδευτικών ότι τα παιδιά δεν παρακολουθούν τη διδασκαλία, ότι ατακτούν την ώρα της παράδοσης, ότι απουσιάζουν συχνά χωρίς λόγο, ότι δε μελετούν και δεν ετοιμάζουν την “κατ’οίκων” εργασία, ότι αποστρέφονται μ’ άλλα λόγια το σχολείο…