13 αφρικάνικα παραμύθια (Πλειάδες ;)
Το βιβλίο «13 Αφρικάνικα παραμύθια» ανήκει στην σειρά «Πλειάδες» των εκδόσεων «Ρέκου». Αξίζει να σημειωθεί ότι περιέχει 11 παραμύθια και προφανώς θεωρούν παραμύθια και τα δύο κείμενα∗ (Πρόλογος και Ανατολική Αφρική, η χώρα των αντιθέσεων και της ομορφιάς) που αφορούν στοιχεία για την Αφρική. Ενδιαφέρον όμως έχει και η εικονογράφηση των παραμυθιών. Αν εξαιρέσεις το εξώφυλλο, όλοι οι χαρακτήρες των παραμυθιών είναι ζωγραφισμένοι καυκάσιοι, δηλαδή λευκοί. Όμορφες μελαχρινές και καστανές γυναίκες, κατάξανθο κοριτσάκι με γαλανά μάτια, κλπ.