Πέμπτος χρόνος στο Σάιν Κλαίρ - Blyton, Enid, 1897-1968 (Βασική Βιβλιοθήκη, 1991)
Η Αντουανέτα είναι μια Γαλλιδούλα που της αρέσουν τα αστεία, οι φάρσες και τα παράξενα καμώματα. ' Οπως κι η αδελφή της η Κλων-τίν, δεν καταλαβαίνει πάντα τους τρόπους του Σαιν Κλαιρ. Βρίσκει υπέροχο το πάρτι τα μεσάνυχτα, αλλά την πιάνει φρίκη όταν είναι να πάει στο γήπεδο ή στο κολυμβητήριο... Για να εκδικηθεί την ψηλομύτα ' Αντζελα και να αποφύγει τις αγγαρείες, της φτιάχνει τοστ με... βερνίκι των παπουτσιών, αντί για τοστ με αντζούγια, που της είχε ζητήσει. Για να γλιτώσουν από την αυταρχική και τυραννική αρχηγό των σπορ - σε συνεργασία με την αδελφή της - σηκώνει νυχτιάτικα το κολέγιο στο πόδι... χτυπώντας την «καμπάνα της πυρκαγιάς». Τα σπαρταριστά περιστατικά κορυφώνονται με την ολονύχτια περιπέτεια της γριάς δασκάλας των γαλλικών, που κυνηγά στους σκοτεινούς διαδρόμους και κλειδώνει τελικά σε ντουλάπια μερικά κορίτσια, που τα νομίζει για... διαρρήκτες! Διαβάζοντας την ΠΕΜΠΤΗ ΤΑΞΗ, σίγουρα θα απολαύσετε ένα ακόμη θαυμάσιο ανάγνωσμα της δημοφιλέστατης σειράς των «Σαιν Κλαιρ».