Η πριγκίπισσα και ο πειρατής : η κλασική ιστορία του Σ. Μόργκενστερν princess bride - Goldman, William, 1931- (Ξένη πεζογραφία, 2003)
Ένα κλασικό έργο στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1973. Πρόκειται για μια πρωτότυπη διασκευή στο μεσαιωνικό μελόδραμα του Σ. Μόργκενστερν Princess Bride. Στη χώρα Φλωρίν, ο κακός πρίγκιπας Χούμπερτινκ πιέζει τη Νεράγκολα, την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο, να τον παντρευτεί. Ο Γουέσλι, ο αγαπημένος της, θα δώσει σκληρή μάχη για να αποτρέψει αυτόν το γάμο. Ανάμεσα σε παράξενα πλάσματα, τρομερούς πειρατές, κακούς κυβερνήτες και ευγενικούς ανθρώπους, από τα Βράχια της Παράνοιας στο Πύρινο Έλος, μέχρι τον Κήπο του Θανάτου, η μάχη του Καλού και του Κακού θα εξελιχτεί σε μια αξέχαστη περιπέτεια με δυνατές εκπλήξεις...