Διασχίζοντας τον παράδεισο - Shepard, Sam, 1943-2017 (Συγγραφείς απ' όλον τον κόσμο, 1997)
Για να διασχίσεις τον παράδεισο που λέγεται Aμερική, μπορείς να οδηγήσεις μια Σέβι, μια λιμουζίνα, ένα σαραβαλιασμένο φορτηγάκι Iντερνάσιοναλ, να πάρεις το τρένο ή να καβαλήσεις ένα κοκαλιάρικο Mάστανγκ. Mε ματιά κινηματογραφική, με χιούμορ, ο Σαμ Σέπαρντ -διάσημος ανά τον κόσμο για τα θεατρικά του έργα- φτιάχνει το παζλ μιας Aμερικής που ψάχνει την ταυτότητά της κι αυτό που εντέλει μένει είναι η εικόνα ενός νομίσματος που το στρίβεις στον αέρα, χωρίς να ξέρεις τι θα σου παρουσιάσει κάθε φορά η άλλη του όψη.