Το κορίτσι από την Ουαλία : μυθιστόρημα - Davies, Peter Ho, 1966- (Πόλις, 2008)
Το κορίτσι από την Ουαλία είναι η Έστερ Έβανς. Μόλις δεκαεφτά χρονών, έχει ζήσει όλη της τη ζωή στο απόμερο ορεινό χωριό της. Ονειρεύεται να ανοιχτεί στον κόσμο, ώσπου, το 1944, τους τελευταίους μήνες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο κόσμος έρχεται σ' αυτήν, όταν φτάνουν στο χωριό της πρώτα Άγγλοι στρατιώτες για να στήσουν ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου και, στη συνέχεια, οι πρώτοι Γερμανοί αιχμάλωτοι πολέμου στην Ουαλία, ανάμεσά τους και ο υπαρχηγός του Χίτλερ, ο Ρούντολφ Ες.