Το χρονικό του εκστατικού βασιλιά - Torrente, Ballester Gonzalo, 1910-1999 (Ωκεανίδα, 2007)
Όταν η Nταριά έρχεται στον κόσμο, όλοι μένουν έκθαμβοι με τα μαλλιά της που έχουν χρώμα ασημί, σαν τις ηλιαχτίδες στα νερά του ποταμού. H Nταριά μεγαλώνει ανάμεσα στα χρώματα, τις μυρωδιές και τ' αρώματα του πανέμορφου χωριού της, συντροφιά με τον Mιζάν, τον παιδικό της φίλο που τη λατρεύει και δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ. Όμως εκείνη ερωτεύεται έναν όμορφο νεαρό δικηγόρο και πάει νύφη στο σπίτι των γονιών του, όπου την περιφρονούν για τη χωριάτικη καταγωγή της. Όταν γεννιέται η κόρη της, καταλαβαίνει ότι δεν θα την αφήσουν να μεγαλώσει το παιδί της όπως θέλει κι ο θυμός της ξεχειλίζει. Παίρνει τη ζωή της στα χέρια της και αλλάζει τη μοίρα της.