Ο φύλακας του χρόνου - Παπαχρήστου, Κωνσταντίνος, 1980- (Ελληνική λογοτεχνία, 2008)
(. . .) Ο καθηγητής κβαντικής φυσικής Βασίλης Κοραής βρίσκεται στα πρόθυρα μιας πολύ μεγάλης ανακάλυψης, ικανής να αλλάξει για πάντα τον ρου της ιστορίας. Με αυτό τον τρόπο, όμως, μπαίνει στο στόχαστρο μιας πανίσχυρης οργάνωσης, και ο κλοιός γύρω του σφίγγει ολοένα και περισσότερο. Ο μόνος που μπορεί να τον βοηθήσει είναι ο ίδιος ο χρόνος. (. . .)